Pikantna krilca

6-8 pilećih krila
1-2 žličice soli
1 manja žličica papra
3 žličice dimljene slatke paprike
1 žličica mljevene čili paprike ili ljute dimljene
1 žličica kurkume
2 žličice češnjaka u prahu ili granulama
1 žličica luka u prahu


Za premaz:

Oko 100 ml kečapa (ja koristim domaći, ako nemate - kupovini će naravno odgovarati)
3 žličice meda
2-3 žličice mljevene čili paprike ili 1 žličica ljute dimljene.
Sve dobro sjedinimo u manjoj zdjelici

Priprema

Ocjena 0.00 (0 Glasova)

Najbolja krilca ikada. Iz pećnice. Sočna, pikantna, za prste polizati. Odlična večera, bez puno posla. A o ovom krumpiru sa strane ćemo neki drugi put. Pišem Vam recept za dvije velike osobe (a mi smo stvarno dvije velike osobe) , no nerijetko ovo pravim za veća druženja kad je i preko 2 kile mesa u pitanju.


Prvo bih napomenula da je ovo okvirna količina začina (dogodi se da mi ostane, ali to čuvam za drugi put pa iskoristim u varivima ili drugim pečenjima) a dogodi se da zafali, pa u hodu nadodajem i miksam. Stavljala sam začine koje volimo i s kojima sam dobro upoznata pa znam kakvu ljutinu, slatkoću i slanost postižem. Imam i tu sreću da je skoro sve od začina domaće: predivne baranjske dimljene paprike, valpovački med, mamin kečap. Što ćete izbaciti/ubaciti na vama je. Ono bitno je da ćete dobiti fino meso koje se topi u ustima, bez imalo masnoće. 


Najprije upalite pećnicu na 180 stupnjeva i tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje. Sad pripremite mješavinu začina tako što ćete sve začine iz prvog dijela recepta dobro sjediniti i izmiješati u većoj zdjelici. Krilima odrežite onaj zadnji dio, na njemu nema mesa (ja spremim te komadiće u zamrzivač za temeljac ili juhu). Svako krilo dobro uvaljajte u začine, malo "otresite" višak i slažite u tepsiju. Pecite ih u zagrijanoj pećnici oko 40 min, odnosno dok se ne stvori fina smeđa korica. Izvadite krilca iz pećnice i premažite sa smjesom od kečapa, meda i paprike. Vratite peći još 10 do 15 min i navalite!

Ocijeni
A kako je vama ispalo?
Još nema recenzija. Budite prvi...