Zebra cake by Lorraine Pascale

250ml suncokretovog ulja
250g šećera
100ml mlijeka
4 jaja (M)
300g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica ekstrakta od vanilije
25g kakaa
1 naranča

Recept

Ocjena 5 (4 Glasova)


Eh da... Ovaj kolač je prije par godina žario i palio internet. Sjećam se te epizode na 24 kitchen hr i prekrasne Lorraine Pascale. Zaskulala sam rukave i za pauzu između učenja si napravila ovaj kolačić. Ajme, koliko sam bila ponosna. Miiislim da sam tada i počela više kuhati, manje učiti pa sam i završila kako sam završila. Roditelje sam ubijala s tim kolačem do te faze da je tata jednom rekao: opet taj kruh. Nego, ne bi bilo fer da ju nisam napravila i okačila i u ovom svijetu Pragache.


Pećnicu upalite na 160 stupnjeva s ventilacijom (180stupnjeva bez ventilacije). Kalup za torte (moj je 26 cm) namastite sa malo ulja.


U jednoj posudi sjedinite ulje, mlijeko, šećer i jaja. Pjenjačom, ručno to napravite. To vam je cca 800g smjese (ja sam dobila 780g), koju podijelite na 2 dijela.
U jedan dodajte 175g brašna, pola praška za pecivo i vaniliju, pa dobro promiješajte pjenjačom.


U drugu dodajte 125g brašna, kakao i koru jedne naranče i sjedinite. Na sred peha stavite bijelu smjesu, pa na sred te bijele crnu i ponavljajte postupak dok ne potrošite obje smjese. Ja sipam onim mjernim cupovima (1/4 cup), ali poslužit će svaka veća žlica ili one male žlice za umak.


Pecite 35 minuta, pa kad je gotovo, pustite da se skroz ohladi.

Ocijeni
A kako je vama ispalo?
Još nema recenzija. Budite prvi...